Waar moet een website aan voldoen?

06 MAART, 2018   –   door Nancy van der Drift

Het internet is “The place to be” voor bedrijven. Het is je online visitekaartje. Zonder een goede website val je al snel buiten de boot. Zelfs de snackbar om de hoek is met zijn website vindbaar, dankzij bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl! Je kunt als bedrijf eigenlijk niet meer zonder.
Maar wanneer is een website succesvol, waar moet een website aan voldoen?

1. Deelbaarheid

De teksten op jouw website worden nog meer waard, wanneer deze gedeeld kan worden op social media! Dit is niet alleen natuurlijk een compliment voor de schrijver, maar ook essentieel voor de zichtbaarheid op het internet. Hoe vaker je content wordt gedeeld, hoe meer bezoekersverkeer en zichtbaarheid je immers kunt verwachten. Zorg er dus voor dat inhoud op de website zo makkelijk mogelijk gedeeld kan worden.

2. Vindbaarheid

Je hebt niks aan een prachtige website die niet gevonden wordt. Het is heel belangrijk dat je bedrijf hoog scoort op Google. Het is belangrijk om content van samenhangende kwaliteit te produceren. De pagina moet bij voorkeur gericht zijn op één specifiek onderwerp en ook gericht op één of meerdere specifieke zoekwoorden. Deze combinatie maakt het mogelijk om bovenaan in de zoekresultaten van Google te scoren. Het is dus belangrijk dat de teksten goed geschreven zijn. Unieke, lange teksten die niet alleen leesbaar maar ook nuttig is voor een lezer. Het schrijven van een inhoudelijk goed artikel is dus niet voldoende; alleen artikelen die SEO geoptimaliseerd worden zullen hoog scoren in Google.

3. Overzichtelijkheid

Op de homepage moet direct zichtbaar zijn wat voor bedrijf je hebt, wat je aanbiedt en waar eventuele informatie te vinden is.  Gebruik duidelijke termen in het navigatiemenu, zodat er een duidelijke keuzemogelijkheid wordt geboden.

4. Gebruiksvriendelijkheid

Dit is van essentieel belang voor de meeste websites. Soms is het zelfs belangrijker dan hoe een website er uitziet. Het is belangrijk dat  de bezoeker zo snel mogelijk bij de informatie komt.

5. Betrouwbaarheid

Hoe win je het vertrouwen van jouw bezoekers? Zorg ervoor dat de bedrijfsgegevens prominent te vinden zijn op de homepage. Vermeld bedrijven en organisaties waarmee je samenwerkt. Daarnaast is het altijd goed om klanten de mogelijkheid te bieden om een recensie te schrijven. Dit geeft vertrouwen.

Bedenk dat ook voor websites eenvoud belangrijk is. Gebruik duidelijk beeldmateriaal. Voorzie de foto’s van een “Alt-tekst”, dit vergroot ook de vindbaarheid van jouw website.  Zorg ervoor dat de website responsive is. Dit houdt in dat de website op allerlei apparaten optimaal werkt. En blijf “werken” op de website. Een blogpagina is daarvoor uitermate geschikt. Met de juiste SEO teksten, vergroot je de vindbaarheid.