Waarom geanimeerde infographics invloed hebben op SEO

06 FEBRUARI, 2018   –   door Nancy van der Drift

Het presenteren van informatie gebeurd steeds vaker door dit te visualiseren. Het op deze wijze overbrengen van de jaarcijfers, productinformatie of andere belangrijke info wordt steeds vaker gedaan. Daar is een nog effectievere manier bij gekomen: het animeren van de infographic. Door de grafieken en/of andere afbeeldingen tot leven te brengen, heb je echt de aandacht van het publiek.

Wat is een infographic

Een infographic visualiseert informatie over een bepaald onderwerp, het is opgebouwd uit tekst en beeldmateriaal. Een infographic ziet eruit als een soort poster. De lezer kan in één oogopslag zien waar het onderwerp over gaat. Door het visueel maken van de informatie in een infographic, wordt deze toegankelijker dan wanneer het in een tekstvorm zou worden gepresenteerd.

Doel van een infographic

Het eerste doel is het overdragen van data, informatie en kennis over een bepaald onderwerp. Daarnaast kan een goede en interessante infographic bijdragen aan SEO. Wanneer je de infographic deelt op de social mediakanalen, kunnen deze makkelijk gedeeld worden. Hierdoor bereik je een groter publiek en levert de directe link naar je website meer bezoekers.

Waarom een infographic animeren?

Computeranimatie is echt in opmars binnen het bedrijfsleven. Korte tekenfilmpjes waarin bijvoorbeeld jouw infographic tot leven komt is echt “HOT” op het internet. Ze zijn niet alleen een unieke manier om uw informatie te presenteren, maar ook erg gewild op Facebook of Instagram. Het opnemen van uw informatie wordt nog makkelijker wanneer dit in een kort filmpje overzichtelijk gepresenteerd wordt. Een voice-over die de film begeleid is daarbij een krachtige tool. Zo komt saaie informatie tot leven.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, een verhaal zegt meer dan duizend beelden. Door de juiste combinatie van beeld en tekstuele informatie te verwerken tot een geanimeerde infographic, wordt de kennisoverdracht geoptimaliseerd.

Computeranimaties maken steeds vaker onderdeel uit van marketingstrategieën. Op deze manier kunt u op doeltreffende en vaak luchtige manier bedrijfsinformatie overbrengen op uw klanten.